View unanswered posts | View active topics It is currently Fri May 26, 2017 6:16 am



Reply to topic  [ 10 posts ] 
 New beta version on test site 
Author Message
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 24, 2000 3:00 am
Posts: 3150
Location: USA
Unread post New beta version on test site
I've posted the latest version for testing on twgs.classictw.com. There are some changes that really need some testing, so anyone with a bot or some time to kill, please put it through some paces.

In particular, I added a function to limit interactive combat to one-at-a-time, so if two players are attacking one player, the first must complete the attack before the second can begin. This should help eliminate some of the glitchy behavior caused by multiple concurrent attacks. I've seen this in testing when I'm being attacked by a group of Gold aliens, and have seen problems specifically related to being bounced from one sector into another, then immediately attacked and bounced into another before my game can catch up. I end up showing the wrong sector. The new approach clears this up, but needs testing to make sure it doesn't create any new issues.

Also, I made the photon launch and the mine disruptor functions "atomic". This means that sector, ship and user files are locked while these actions are taking place. This is how most actions are handled, but for some reason these functions were never made atomic. That means that multiple players could be launching a photon or disruptor at the same time, resulting in corrupt data. Now one must finish before the other can begin.

I'll be building my changes list today and will post soon. This is going to be a major update!

_________________
John Pritchett
EIS
---
Help fund the TradeWars websites! If you open a hosting account with A2 Hosting, the service EIS uses for all of its sites, EIS will earn credits toward its hosting bill.


Wed Aug 24, 2011 11:17 am
Profile WWW
Ambassador
User avatar

Joined: Fri Feb 23, 2001 3:00 am
Posts: 3626
Location: USA
Unread post Re: New beta version on test site
John Pritchett wrote:
In particular, I added a function to limit interactive combat to one-at-a-time, so if two players are attacking one player, the first must complete the attack before the second can begin. This should help eliminate some of the glitchy behavior caused by multiple concurrent attacks. I've seen this in testing when I'm being attacked by a group of Gold aliens, and have seen problems specifically related to being bounced from one sector into another, then immediately attacked and bounced into another before my game can catch up. I end up showing the wrong sector. The new approach clears this up, but needs testing to make sure it doesn't create any new issues.

I'll be building my changes list today and will post soon. This is going to be a major update!


Is this only for alien behavior or for PvP as well?

_________________
Image
HHT 2015 Champs: Cloud09
Big Game 2016 Champs: Draft team


Classic Style Games Here:
telnet://Cruncherstw.no-ip.biz:2002

flash client: http://Cruncherstw.no-ip.biz:2004/PlayTW.html
Web page from 1990's: http://tradewars.fament.com/Cruncher/tradewar.htm
Blog with current server info: http://cruncherstw.blogspot.com
E-mail: Cruncherstw@gmail.com
http://www.facebook.com/CrunchersTW


Wed Aug 24, 2011 1:11 pm
Profile ICQ WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 24, 2000 3:00 am
Posts: 3150
Location: USA
Unread post Re: New beta version on test site
The restriction on combat is PvA, AvP and PvP ;)

_________________
John Pritchett
EIS
---
Help fund the TradeWars websites! If you open a hosting account with A2 Hosting, the service EIS uses for all of its sites, EIS will earn credits toward its hosting bill.


Wed Aug 24, 2011 1:13 pm
Profile WWW
Ambassador
User avatar

Joined: Fri Feb 23, 2001 3:00 am
Posts: 3626
Location: USA
Unread post Re: New beta version on test site
Interesting. I have a TWA, my first Gold edit with 3 races. I can't wait to see the new settings on this one.

_________________
Image
HHT 2015 Champs: Cloud09
Big Game 2016 Champs: Draft team


Classic Style Games Here:
telnet://Cruncherstw.no-ip.biz:2002

flash client: http://Cruncherstw.no-ip.biz:2004/PlayTW.html
Web page from 1990's: http://tradewars.fament.com/Cruncher/tradewar.htm
Blog with current server info: http://cruncherstw.blogspot.com
E-mail: Cruncherstw@gmail.com
http://www.facebook.com/CrunchersTW


Wed Aug 24, 2011 4:54 pm
Profile ICQ WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 24, 2000 3:00 am
Posts: 3150
Location: USA
Unread post Re: New beta version on test site
For my testing, I banged a 100 sector game with aggressive Alien Traders and Ferrengi, aged to 150 days. Things got pretty crazy ;)

_________________
John Pritchett
EIS
---
Help fund the TradeWars websites! If you open a hosting account with A2 Hosting, the service EIS uses for all of its sites, EIS will earn credits toward its hosting bill.


Wed Aug 24, 2011 5:40 pm
Profile WWW
Commander

Joined: Sun Feb 25, 2001 3:00 am
Posts: 1703
Location: Guam USA
Unread post Re: New beta version on test site
I tried reset and Defaults in Bang and did not see any change to settings in option pages H or I settings.

So I was not sure if they worked or not.

I even change the universe size to see if that was keeping it from resetting.

I dont have much time for testing since I have this new job ..
So I'll try the next time I have more time.

_________________
TWGS V2 Vids World on Guam Port 2002
Telnet://202.151.82.243:2002
Team Speak3 Servers for TradeWars @
Zoom's Team Speak Server
ts3server://vs26.tserverhq.com:7214 This is where I'm at.
Micro's Team Speak Server
ts3server://ts.microblaster.net
Archys Portal Teamspeak Server
ts3server://60.242.57.40

Founding Member -=[Team Kraaken]=- Ka Pla
Image

Image
Image


Thu Aug 25, 2011 5:50 am
Profile ICQ WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 24, 2000 3:00 am
Posts: 3150
Location: USA
Unread post Re: New beta version on test site
Oh, you know what, I misunderstood what you were referring to there. Here's how Bigbang works when resetting defaults.

If you just enter the Default command in Bigbang, it will only reset the bigbang-related settings, not all settings. If you want to restore all defaults for the game, you must run Bigbang by selecting the "Start with default data files" radio button. That should reset every setting. It actually was missing some newer configuration settings, but I've added them all at this point.

_________________
John Pritchett
EIS
---
Help fund the TradeWars websites! If you open a hosting account with A2 Hosting, the service EIS uses for all of its sites, EIS will earn credits toward its hosting bill.


Thu Aug 25, 2011 12:02 pm
Profile WWW
Commander

Joined: Sun Feb 25, 2001 3:00 am
Posts: 1703
Location: Guam USA
Unread post Re: New beta version on test site
Since this was being tested through admin port .. that option is not available.
No is the option to import a game and maybe just a few other options ..

So your saying there is no way through admin account to reset all settings ..

I can live with that , since I do most of my bangs local.
And as local I can delete game and start new fresh one with stock settings.

Thanks for the explanation tho :)

_________________
TWGS V2 Vids World on Guam Port 2002
Telnet://202.151.82.243:2002
Team Speak3 Servers for TradeWars @
Zoom's Team Speak Server
ts3server://vs26.tserverhq.com:7214 This is where I'm at.
Micro's Team Speak Server
ts3server://ts.microblaster.net
Archys Portal Teamspeak Server
ts3server://60.242.57.40

Founding Member -=[Team Kraaken]=- Ka Pla
Image

Image
Image


Thu Aug 25, 2011 8:05 pm
Profile ICQ WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 24, 2000 3:00 am
Posts: 3150
Location: USA
Unread post Re: New beta version on test site
You're right, Vid, there are still things that need to be supported for remote admin connection. I sometimes forget. I'll make a note.

_________________
John Pritchett
EIS
---
Help fund the TradeWars websites! If you open a hosting account with A2 Hosting, the service EIS uses for all of its sites, EIS will earn credits toward its hosting bill.


Thu Aug 25, 2011 8:30 pm
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Sun Dec 24, 2000 3:00 am
Posts: 3150
Location: USA
Unread post Re: New beta version on test site
Well, I implemented some additional choices for running Bigbang from the admin account so you can run with current data, default data, or migrate data from another game, like you can when running from the console. BUT, I realized that this will probably break some scripts. Anyone scripting Bigbang?

Maybe I could put a timeout on the first prompt after you start bigbang so if a script fails to respond to the prompt, it'll default to "use current data" and go ahead into Bigbang. That would probably avoid breaking any scripts.

_________________
John Pritchett
EIS
---
Help fund the TradeWars websites! If you open a hosting account with A2 Hosting, the service EIS uses for all of its sites, EIS will earn credits toward its hosting bill.


Sat Aug 27, 2011 3:40 am
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 10 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.