View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Nov 17, 2019 1:57 pm



Reply to topic  [ 9 posts ] 
 .twa files 
Author Message
Sergeant

Joined: Mon May 26, 2003 2:00 am
Posts: 7
Location: USA
Unread post 
Not sure if I've gone completely stupid lately, but could someone explain how the .twa game files are imported. The 'import/export' option in the games appears to be disabled, and I can't find a way to do it during a bang. Any help would be greatly appreciated.

LL


Thu Jun 05, 2003 4:44 am
Profile ICQ
Commander

Joined: Thu Feb 20, 2003 3:00 am
Posts: 1529
Location: USA
Unread post 
Create a game letter from the configure menu. Click on that letter in the command center. Then go to the import game and it shoudln't be disabled. Also, your server will have to be offline while you do it.


Thu Jun 05, 2003 12:37 pm
Profile ICQ
Commander

Joined: Sun Feb 25, 2001 3:00 am
Posts: 1802
Location: Guam USA
Unread post 
quote:Originally posted by LordLawless

Not sure if I've gone completely stupid lately, but could someone explain how the .twa game files are imported. The 'import/export' option in the games appears to be disabled, and I can't find a way to do it during a bang. Any help would be greatly appreciated.

LL


If this is your first game , you will need to make one in your configure area
(server has to be off to get to it)
and ADD one.
Then go to Tedit and Bang it ,
stock just so you have data and see if the folder is made correctly.
located in C:\Program Files\EIS\TWGS\Game the folder to check .. TW # and inside make sure it generated 2 directorys (for ansi files and gold game info )
Called
Ansi and Gold
IF it isn't there MAKE IT.
Then go get a TWA file to import ( http://www.coastgames.com/files/index.php ).
Now goto your TWGS server and under Command Center you will notice a directory at the top named Archive and pick import.
Point it to the downloaded file if its a TWA file ,
if it was zipped you may have to unzip it first.

Once its imported (you may be asked to conferm a couple times)
You may want to go back to your hard drive
C:\Program Files\EIS\TWGS\Game TW1
and check if info was written to the Ansi folder.

You may have new stuff there , now go to Tedit and check things out [:)]
I hope this helps.

Vid Kid/CareTaker
[url="http://geocities.com/videotees/twars.html"]Vid's World on Guam[/url]
telnet://vidsworld.no-ip.org:2002
[url="http://geocities.com/videotees/hintstips.html"]Vid's Hints , Tips & Scripts[/url]
[url="http://vidkid.coastgames.com/index.php"]Register/Game Request[/url]
Image

_________________
TWGS V2 Vids World on Guam Port 2002
Telnet://202.151.82.243:2002
Coconut Telegraph (ICQ)# 14340614
Founding Member -=[Team Kraaken]=- Winners of Gridwars 2010 - Ka Pla
Image

Image
Image
Undisputed Champions of 2019 HHT Just for showing up!

The Oldist , Longist Running , Orginal Registered Owner of a TWGS server :
Vids World On Guam


Thu Jun 05, 2003 1:37 pm
Profile ICQ WWW
Sergeant

Joined: Mon May 26, 2003 2:00 am
Posts: 7
Location: USA
Unread post 
For crying out loud...can't believe I actually missed that. Thanks guys!


Fri Jun 06, 2003 6:29 am
Profile ICQ
Sergeant Major

Joined: Wed Mar 28, 2001 3:00 am
Posts: 66
Location: USA
Unread post 
Dont feel bad. I have been running TWGS for more than 3 years. Not too long ago I had to ask where you put the fedspace ship limit, DOHHHHHH


Sat Jun 07, 2003 12:48 am
Profile ICQ WWW
1st Sergeant

Joined: Wed Jun 03, 2009 4:39 pm
Posts: 36
Unread post Re:
Hi, I followed your steps but it's not working - please see below.
Vid Kid wrote:
If this is your first game , you will need to make one in your configure area
(server has to be off to get to it)
and ADD one.

My server is definitely off. I made a new game, except in mine I had to click the NEW button, not ADD. I left extended info blank. (I also tried it with one of the text files that came with my .twa, but that didn't work either.)

Vid Kid wrote:
Then go to Tedit and Bang it ,


I'm hoping you mean 'Command Center'... I have version 10300 do I need a newer one?

Vid Kid wrote:
stock just so you have data and see if the folder is made correctly.


Okay so i hit the 'BIGBANG!' button while my newly created game is highlighted and then i choose the radio that says start with default values, and then i hit Z and return to start the bigbang.

Vid Kid wrote:
located in C:\Program Files\EIS\TWGS\Game the folder to check .. TW # and inside make sure it generated 2 directorys (for ansi files and gold game info )
Called
Ansi and Gold
IF it isn't there MAKE IT.


The directories weren't there for me, so I made them using the given capitalization, but they are empty of course.

Vid Kid wrote:
Then go get a TWA file to import ( http://www.coastgames.com/files/index.php ).
Now goto your TWGS server and under Command Center you will notice a directory at the top named Archive and pick import.
Point it to the downloaded file if its a TWA file ,
if it was zipped you may have to unzip it first.


Nothing difficult about this.

Vid Kid wrote:
Once its imported (you may be asked to conferm a couple times)
You may want to go back to your hard drive
C:\Program Files\EIS\TWGS\Game TW1
and check if info was written to the Ansi folder.


No, I got stuff written to the TW1 folder and the TW1\Gold folder, but nothing in the Ansi folder. Now what?

Vid Kid wrote:
You may have new stuff there , now go to Tedit and check things out [:)]
I hope this helps.


No new stuff for me :( ... Help please! I tried all this with Subzero.twa but nothing works.


Thu Jun 04, 2009 6:25 pm
Profile
Commander
User avatar

Joined: Fri Aug 20, 2004 2:00 am
Posts: 1800
Location: Outer Rims
Unread post Re: .twa files
I have tutorials posted on our site. You can view at:

http://www.outpost-4.com/tradewars

In the left navigation, select TWGS-Library and you will find tutorials there. Hope that helps.

_________________
-Thrawn

But risk has always been an inescapable part of warfare.

--

Knight to Queen's Bishop 3


Sat Jun 06, 2009 1:08 pm
Profile
Commander

Joined: Sun Feb 25, 2001 3:00 am
Posts: 1802
Location: Guam USA
Unread post Re: .twa files
Something we all have not asked ..

Do you have a gold registration ?
Do you have a registration ?

This could be the big problem to start with.

Sorry if this sounds wrong , but you can not import a gold on a non gold server.

Vid

_________________
TWGS V2 Vids World on Guam Port 2002
Telnet://202.151.82.243:2002
Coconut Telegraph (ICQ)# 14340614
Founding Member -=[Team Kraaken]=- Winners of Gridwars 2010 - Ka Pla
Image

Image
Image
Undisputed Champions of 2019 HHT Just for showing up!

The Oldist , Longist Running , Orginal Registered Owner of a TWGS server :
Vids World On Guam


Sun Jun 07, 2009 2:12 am
Profile ICQ WWW
Commander
User avatar

Joined: Fri Aug 20, 2004 2:00 am
Posts: 1800
Location: Outer Rims
Unread post Re: .twa files
Vid Kid wrote:
Something we all have not asked ..

Do you have a gold registration ?
Do you have a registration ?

This could be the big problem to start with.

Sorry if this sounds wrong , but you can not import a gold on a non gold server.

Vid


Thanks for that bit of info Vid. I'll add that to the tutorial.

_________________
-Thrawn

But risk has always been an inescapable part of warfare.

--

Knight to Queen's Bishop 3


Sun Jun 07, 2009 10:20 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.